Sustenabilitate

In contextul globalizarii, atenti la principiile durabilitatii, reglementarilor, certificarilor si a lantului de aprovizionare, noi ca producari de parchet, suntem nevoiti sa acordam un nivel crescut de atentie in ce priveste protectia cumparatorului si a mediului.

Lemnul este un material viu chiar si dupa ce este taiat… insa de putine ori se discuta despre importanta tratamentelor  folosite in timpul prelucrarii, capabile sa garanteze lemnul care va deveni apoi produs finit, nu doar durabil si sanatos, ci si cu un impact redus asupra mediului, atat in ​​timpul productiei, cat si la sfarșitul utilizarii.

Vicla, ca o companie producatoare de parchet de calitate, isi asuma angajamentul de a demonstra si garanta ca intregul ciclul de productie a lemnului destinat transformarii in parchet este cu adevarat durabil, pentru mediu, pentru societate și pentru procesele de producție implicate.

Politica de Mediu

Suntem foarte constienti de mediul nostru inconjurator si furnizam doar pardoseli din lemn pe deplin durabile. Suntem certificati FSC® License Code FSC-C 164573.

In ultimele decenii, cererea de cherestea a inregistrat cresteri considerabile, astfel  incat acum pare mai necesar ca oricand sa se defineasca standarde comune la nivel mondial, nu numai de adecvare a produselor, origini și procesare, ci și de legalitate in ceea ce priveste comercializarea acestora la nivel international.

Vicla a facut o politica din a se aproviziona numai din paduri sustenabile, legal, bine gestionate si din a fi responsabili nu numai fata de mediu, ci si fata de clientii, personalul si colaboratorii nostri. 

Suntem intru totul impotriva exploatarii forestiere ilegale si nu prelucram specii exotice, deoarece consideram ca multe provin din surse discutabile. 

Certificari

FSC® (Forest Stewardship Council®)

In ultimele decenii, cererea de cherestea a inregistrat cresteri considerabile, astfel  incat acum pare mai necesar ca oricand sa se defineasca standarde comune la nivel mondial, nu numai de adecvare a produselor, origini și procesare, ci și de legalitate in ceea ce priveste comercializarea acestora la nivel international.

Vicla a facut o politica din a se aproviziona numai din paduri sustenabile, legal, bine gestionate si din a fi responsabili nu numai fata de mediu, ci si fata de clientii, personalul si colaboratorii nostri. 

Suntem intru totul impotriva exploatarii forestiere ilegale si nu prelucram specii exotice, deoarece consideram ca multe provin din surse discutabile. 

FEP (Federatia Europeana a Producatorilor de Parchet)

Suntem, de asemenea, membri dedicați ai Federației Industriei Europene a parchetului (FEP) si implementam codul de practica de mediu si politica de achizitie responsabila. 

Federația Europeană a Industriei Parchetului (FEP) reuneste federatiile națnationale europene de parchet, producatorii de parchet si furnizorii industriei. Este principalul organism care reprezinta si apara interesele industriilor europene de parchet la toate nivelurile relevante.

Scopul principal al FEP este de a consolida si imbunatati pozitia pardoselilor din lemn fata de alte produse de acoperire a podelei, precum si de a spori cresterea, prosperitatea și statura industriei europene de fabricare a parchetului – protejandu-i astfel interesele si consolidandu-i imaginea.

Mai multe detalii: FEP (Federatia Europeana a Producatorilor de Parchet)

ISO 9001 (Sistemul de Management al Calitatii)

Produsele noastre sunt fabricate la cele mai înalte standarde de mediu in facilitati de produczie superioare, toate acestea findu-ne recunoscute prin acordarea certificatului de implementarea a managementului de calitate conform standardului SR EN ISO 9001.

Standardul ISO 9001- Sistemul de Management al Calitatii (QMS) este cel mai popular standard de management al calitatii, inregistrând peste un million de organizatii certificate din 180 de tari din intreaga lume.  ISO 9001 furnizeaza companiilor un cadru pentru construirea si implementarea sistemului de management al calitatii, in scopul furnizarii unor produse si servicii de calitatea solicitata. Companiile aleg certificarea ISO 9001 pentru a demonstra ca mentin standarde ridicate, pentru a reduce produsele neconforme si rechemarile si pentru a asigura clientii ca pot avea incredere in produsele livrate.

Mai multe detalii: ISO 9001 (Sistemul de Management al Calitatii)

Marcajul C E – Produsul respecta legislatia UE

Cu un export in peste 15 tari, produsele Vicla dispun de marcajul CE pentru a putea fi vandute in UE. Acesta indica faptul ca produsele au fost evaluate de producator si ca respecta normele europene in materie de siguranta, sanatate si protectie a mediului. Marcajul se aplica produselor care sunt fabricate oriunde in lume si ulterior comercializate în UE.

Mai multe detalii: Marcajul C E – Produsul respecta legislatia UE

Formaldeida O

Toate produsele noaste dispun de certificatul de calitate Formaldeida 0 ce asigura ca formaldehida din compozitia produsului se incadreaza in normele acceptate de UE (formaldeida este o substanta nociva iar concentratia acesteia trebuie sa fie cat mai apropiata de zero). 

Conform Standardului European EN 13986/2004  placile derivate din lemn pot fi în clasele E1 sau E2, in functie de cantitatea de formaldehida emisa stabilita prin testare. Clasa E1 reprezinta o cantitate de 0,1 ppm nivel considerat ca fiind foarte sigur de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) 

Cu toate ca cerintele OMS nu s-au schimbat, sunt clienți importanți care cer producatorilor emisii și mai reduse de formaldehidă, practic produse considerate ca fiind fara emisie de formaldehida. Aceste placi se incadreaza in clasa E0 de emisie. Pentru obținerea lor se folosesc adezivi fara formaldehida libera care insa duc la cresterea pretului placilor.

Mai multe detalii: Formaldeida O

Carb2 (Carb 2 Compliance)

CARB2 este un proces de certificare instituit de California Air Resources Board (CARB) pentru a reduce emisiile de formaldehida si pentru a proteja consumatorul de contaminanții toxici din aer. Exista un motiv pentru care CARB a devenit cunoscut drept „agenția de aer curat”.

Sigiliul conform CARB2 indică faptul ca nivelurile de formaldehida ale produsului sunt bine in limitele de siguranta. Este demn de remarcat faptul ca reglementarea CARB2 se aplica aproape tuturor produselor din lemn compozit, de la dulapuri, blaturi si usi pana la mobilier, mulaje, jucariiși chiar rame foto.

Toate produsele noastre sunt  certificate CARB2 si nu vor emite niciun compus volatil care ar reprezenta un pericol pentru dumneavoastra sau familia dumneavoastra.

Gestionarea și garantarea acestei ingrijiri si atentii intr-un context din ce in ce mai global, cu cerere in continua crestere, este o activitate extrem de complexa pentru noi, si orice producator de parchet de calitate.

Amprente de carbon

Productia de pardoseli din lemn utilizeaza mai putina energie in metodele sale de prelucrare decat orice alt material de constructie.

De exemplu, este nevoie de 5 ori mai multa energie pentru a produce 1 tona de ciment, de 24 de ori mai multa energie pentru 1 tona de otel și de 126 de ori pentru 1 tona de aluminiu.

Copacii tineri absorb, de asemenea, mai mult dioxid de carbon decat cei maturi, asa ca este logic sa recoltati copaci mai batrani si sa plantati doi noi pentru fiecare copac taiat.

Pardoseala din lemn prelucrat ar trebui sa fie acum singura alegere pentru orice podea. Acest lucru se datoreaza faptului ca pentru fiecare 100 m2 de pardoseala din lemn masiv, puteti obține 400 m2 de pardoseala.

Parchet Eco Friendly 

Lemnul este singura alegere regenerabila privind materialele de productie ale pardoselilor. Materialele plastice sunt derivate din combustibili fosili, betonul si alte forme de pardoseala pot deteriora mediul inconjurator prin energia necesara pentru producerea lor.

Majoritatea pardoselilor din stejar din tara noastră provin inclusiv din padurile extinse din Ucraina, Romania sau Croatia.

Lemnul – material ecologic prin excelenta – este biodegradabil, nu polueaza, este reciclat, izoland atat din punct de vedere acustic, cat și din punct de vedere termic și contribuie la reglarea temperaturii și umiditatii incaperilor. Prin urmare, utilizarea acestuia in case vă permite să creați un

De asemenea, este esențial ca produsele care nu contin substante nocive sa fie utilizate în prelucrarea și transformarea lemnului de parchet .Finisajul final al suprafetei este importanta , pentru care, de exemplu , uleiuri sau ceruri naturale sau vopsele pe baza de apa sunt de preferat .

MOSTENIRE SI RAFINAMENT

Contactati-ne pentru mai multe detalii

Ne poti urmari si pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte Vicla Parquet.