Istoria Vicla

Producatorul de parchet din Agnita, judetul Sibiu, este lider in domeniul prelucrarii parchetului din lemn masiv si stratificat, un produs de o calitate superioara, cautat de toti cei care doresc stil si eleganta in amenajarea locuintelor, spatiilor din sectorul HoReCa sau a altor locatii unde se preteaza utilizarea lemnului.

Mostenire si Traditie

Vicla Impex este succesorul concernului Gaspare Caligiuri Industria Boschiva & Segheria, societate cu o lunga traditie in domeniul prelucrarii lemnului. Totul a inceput in Italia, in anul 1938 ca o afacere de familie infiintata din pasiune pentru lemn si atentia pentru detalii, fundamentele a ceea ce Vicla Impex SRL este astazi.

Activitatea noastra principala

Imboldul spre dezvoltare a fost reprezentat de Medalia de Aur oferita companiei pentru inovatiile sale tehnologice din ultimii 20 de ani de Camera di Commercio, Industria, Agricoltura e Artigianato a Italiei. Schimbul de generatii avea sa aduca noi provocari incepand cu anul 1980, si anume expansiunea spre industria pardoselilor din lemn. Aveam sa mai deschidem inca un showroom in Roma si, putin mai tarziu, o fabrica in Zagreb. Din acel moment, firma s-a extins continuu pentru ca, in 1993, sa ne decidem sa ne orientam spre Romania unde am deschis o noua fabrica de parchet masiv si stratificat, drept recunoastere a prestigiului si increderii recunoscute pe plan international.

Profunzime si actualitate – producator parchet

Produsul de baza, parchetul stratificat, este complet ecologic, venind intr-o mare varietate de elemente de design, culori, dimensiuni si clase de selctie, fiind fabricat din esente lemnoase deosebite, precum: stejar, nuc, sau cires.

Echipa de specialisti

Finisajele realizate de specialistii din fabrica la cererea clientilor pot fi facute manual pentru a da lemnului un aspect industrial sau antic. Utilizam multiple tehnici prin care lemnul poate capata o alta infatisare, sporindu-i-se astefel aspectul estetic, in functie de impresia pe care cumparatorul doreste sa o obtina.

Metodele noastre

Lemnul poate fi periat prin adancirea fibrelor cu ajutorul unei perii de sarma, marginile pot fi zimtate prin producerea unor „zgarieturi” pe suprafata lemnului cu lama fierastraului, poate fi ciocanit manual cu un ciocan special, obtinandu-se astfel forme asimetrice, dar si un aspect de lemn utilizat, sau poate fi rindeluit – o metoda prin care « invechirea «  lemnului si aspectul de suprafata asimetrica se obtine manual prin aceasta metoda traditionala, folosindu-se rindeaua”. Evident, produsele obtinute sunt disponibile intr-o mare varietate de lungimi si latimi, oferind solutii individuale pentru fiecare categorie de client.

Punem accent pe protectia mediului

Dovedindu-si interesul pentru calitate si pentru protectia mediului Vicla utilizeaza lacuri lacuri si vopsele eco friendly, pe baza de apa si uleiuri naturale, finisajele obtinute putand fi folosite fara nicio retinere si in camerele de copii.

Fabrica noastra

Fabrica din Agnita este complet automatizata, cu masini moderne si competitive ale industriei de profil, astfel ca uscarea lemnului si prepararea lui ca si produs finit se face complet automatizat si computerizat, produsele obtinute avand certificate de calitate. 

Servicii de calitate

Montarea parchetului se face, la cererea clientului, cu montatori recomandati si testati de catre firma noastra, lucrarea beneficiind de garantie. 

Materialele pentru montaj si finisaj, importate din Italia, sunt complet ecologice, de cea mai buna calitate. De aceea, pana la acest moment, firma italiana se poate lauda cu o fabrica de 9000 m2 si o capacitate de productie zilnica de 1.500 m2, dar si cu clienti si parteneri din peste 15 tari.

Descopera locatia noastra de productie

Calitate Testata

Produsele firmei pot fi testate si vizualizate si la Vicla Showroom Bucuresti, Timisoara si Cluj dar si direct, la clienti precum: Marriot Steakhouse – Bucuresti, Hilton Hotel – Sibiu, Golden Tulip Hotel – Sibiu, Muzeul National Brukenthal – Sibiu, Muzeul de Etnografie – Brasov, Hotel Radisson- Bucuresti, Casa Vernescu – Bucuresti etc.

In fapt, interesul clientilor pentru produsele firmei noastre dar si profesionalismul de care da dovada echipa manageriala se transpune in recunoasterea la nivel national si international a muncii noastre. 

MOSTENIRE SI RAFINAMENT

Descopera locatiile Vicla Parquet

Ne poti urmari si pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte Vicla Parquet.