Care este pretul corect pentru un parchet de lemn stratificat?

Prețul unei pardoselii din lemn stratificat este foarte variabil, depinde foarte mult de  disponibilitatea: esenței ,dimensiunea piesei, clase de selecției și finisajul.

Esenta

Esența lemnului este costul principal al produsului.

Peste 75% din pardoselile din lemn de înaltă calitate ale lumii sunt din lemn de stejar, resistenta și versatilitatea lui în a fii colorat sunt imbatabile.

Prețul parchetului de stejar este unu pe masura, dar nu este cel mai scump, lemnul de Nuc sau Teak au un cost cu mult mai mare din cauza disponibilității foarte scăzută.

Dimensiunea piesei 

Valoare materiilor prime ( buștean și cherestea ) crește și în funcție de forma (cu cat mai cilindrica) si de dimensiunile ale acestora (diametrul sau lățime).

Dacă pieselor mai mici necesita mai multe ore de manopera  din cauza disponibilității minore a materiei prime de dimensiuni mari, un parchet cu o dimensiune mai mare (ex300 mm latime) este mai costisitor decat un parchet cu o dimensiune mai mica (ex 120 mm lățime).

Clasa de selectie

Tot din cauza disponibilității scăzute a materiei prime, este cu mult mai costisitoare o clasa de selecție “curată” adică cu puține sau fără prezența nodurilor, decât o clasa de selecție “naturala”  care permite mai multe noduri sau fisuri ca caracteristice estetice ale lemnului.

Finisaj

Fiecare aplicare pentru finisarea parchetului are costuri, ore de munca și caracteristice diferite una față de alta. 

Calitatea produselor nu este subiect de discuție, trebuie sa fie din cele mai bune, pentru aplicații industriale de trafic mediu/intens și ușor de  întreținut și eventual de reparat.

Prețurile pentru un parchet de calitate mediu înalt este de min 26 euro/m2 pana la 150 euro/m2 

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati.
Ne puteti urmarii si pe Facebook sau Instagram!

Similar Posts