Parchet peste pardosea: tot ce trebuie sa stii

Felul in care arata locuinta ta este unul dintre cele mai importante aspecte pentru o viata linistita si momente fericite. Este esential sa te simti confortabil in propria casa, iar pentru acest lucru nu este nevoie doar de piese de mobilier care sa fie pe gustul tau. Parchetul este o piesa de baza atunci cand vine vorba de aspectul si design-ul unei locuinte. Chiar daca multi au tendinta sa treaca repede peste el, un parchet de calitate si placut ochiului poate sa faca toata diferenta din lume in orice locuinta.

Daca vrei sa aduci o schimbare majora in propria casa si ti se pare ca pardoseala ta veche nu mai are nicio legatura cu gusturile tale, montarea unui parchet peste reprezinta o solutie optima care iti va aduce rezultatele dorite, fara sa fie nevoie neaparat de un efort considerabil, iar nici costurile nu vor fi unele extraordinar de mari. In acest articol vei afla tot ce trebuie sa stii inainte sa incepi operatiunea.

Proces

Ce este important sa retii este ca ai la dispozitie varianta de a pastra pardoseala pe care o aveai inainte, iar deasupra ei poti instala oricand una noua. Acest lucru te va scuti de mult stres si batai de cap. Pana la urma, sa spargi sau chiar sa demontezi o pardoseala veche reprezinta un proces foarte complicat si chiar costisitor. 

Drept urmare, daca vrei o solutie simpla si eficienta, monteaza o pardoseala noua peste cea anterioara. Astfel, te vei putea bucura de stabilitatea celei deja instalate si vei putea totusi sa ai parte de un model pe gusturile tale. Uita de orice grija privind ajustarea de praguri sau de tocuri de usa. In ziua de astazi, cele mai multe placi de parchet sunt foarte subtiri, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji, caci va fi nevoie doar de mici modificari. Totusi, nu uita sa tii cont de ce recomandari au venit de la producator. Asadar, ai destule avantaje atunci cand vine vorba despre parchetul pus peste dusumea.

2.Montarea parchetului peste pardosea: de ce trebuie sa tii cont inainte sa incepi

Acum ca stii toate avantajele pentru montarea parchetului peste dusumea, ar fi bine ca, inainte sa te apuci de treaba, sa tii cont si de anumite aspecte pentru a putea fi pregatit in totalitate. Daca vrei sa te bucuri la parametrii optimi de noul parchet, tine cont de faptul ca temperatura camerei in care vei face treaba va trebui sa fie una constanta. Indicat este ca temperatura sa se incadreze intre 18 si 27 de grade. De asemenea, umiditatea trebuie sa fie intre 30 si 60% cu doua saptamani inainte sa incepi treaba. In plus, ai nevoie de o suprafata plana curata si uscata. Un lucru foarte important: daca vechea ta pardoseala are probleme precum faptul ca ar avea denivelari sau ar fi cumflata, nu vei putea sa pui parchet peste ea. Vei fi nevoit sa inlaturi acea parte a pardoselii daca nu vrei ca noul tau parchet sa aiba aceleasi defecte.

3. Parchet pus peste pardosea: peste ce suprafete se poate monta noul parchet

In general, variantele sunt multe atunci cand vine vorba despre montarea parchetului peste dusumea. Poti sa pui parchet nou peste suprafete variate precum linoleum, vinil, marmura, placi ceramice, ciment, beton si bineinteles chiar peste o pardoseala din lemn.

Majoritatea suprafetelor iti vor permite un montaj atat pe baza de adeziv, cat si unul flotant. Avantajul pe care il vei avea la sistemul flotant este ca timpul consumat pentru instalarea lui va fi unul extrem de mic iar pardoseala poate fi folosita la scurt timp dupa incheierea procesului. Costurile vor fi si ele mai mici.

Asadar, daca simt nevoia de a aduce un aer nou in propria casa si vrei sa iti schimbi parchetul, poti alege sa il montezi peste dusumeaua veche, pentru ca intreg procesul va fi mai ieftin, mai rapid si mai usor.

Surse foto: unsplash.com

Similar Posts