Diferentele dintre un parchet de lemn stratificat din stejar si parchetul laminat
PARCHÉT, parchete, s. n. I. Pardoseală executată prin îmbinarea între ele (în formă de desene geometrice) a unor piese din lemn tare.
Parchet Stratificat
Parchetul stratificat este pe piața mondiala de aproape 30/40 de ani, compuse dintr-un strat superior de lemn nobil, a cărui grosime poate varia, în funcție de produs, de la 6 mm până la mai puțin de 1 mm (denumit în mod obișnuit „furniruit”): de obicei grosimea este de aproximativ 3/5 mm. Sub 2,5 mm grosime, amintiți-vă că nu trebuie definit ca parchet. Când stratul de lemn nobil este lipit pe un suport de lemn moale vorbim de două straturi, care pot fi în mai multe straturi (adică mai multe straturi de aproximativ unul sau mai mulți mm grosime fiecare) sau lamelare (adică un singur strat gros de câțiva milimetri). Placajul european de mesteacăn reprezintă în general vârful stabilității (nu există fisuri, îndoiri sau deformări între plăci, în condiții de umiditate ideală a substratului și a mediului). Panourile lamelare pot fi contrabalansate prin lipirea unei foi de aceeași esență, pe contrafața inferioară (pentru a avea un „sandviș” simetric) care va fi apoi așezat eficient în suport direct (în acest caz vorbim de așezare plutitoare) pe șapă. (pre-finisat în trei straturi).
PARDOSELI LAMINATE
Deși este denumit în general „parchet”, termenul este incorect deoarece poate fi numit parchet doar o podea din lemn cu un strat superior în esență cel puțin mai mare de 2,5 milimetri. În timp ce suprafața pardoselii laminate constă din hârtie tipărită și Overlay (plastic)
Defapt cuvantul PARCHET nu poate fii asociat cu cuvantul LAMINAT, pardoselile laminate s-au născut ca pardoseli economice, în jurul anilor 90. Industria mobilierului și a panourilor laminate a început să producă pardoseli care doreau să imite parchetul din lemn, în principal pentru sectorul „Do-it-yourself”.
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati.
Ne puteti urmari si pe Facebook sau Instagram!
