Întretinere parchet lemn stratificat

Indiferent de situația parchetului dvs., curățarea este o fază care nu ar trebui niciodată subestimată, deoarece este întotdeauna dificilă și necesită produse specifice.

În acest sens, este totuși posibil să identificați caracteristici precise pe care ar trebui să le căutați întotdeauna în detergentul pe care intenționați să îl cumpărați.

Secretul unui parchet lustruit și curat se găsește întotdeauna în formula produsului pe care îl veți cumpăra pentru curățarea acestuia. De obicei, cei mai buni detergenți de parchet au o formulare mixtă, care integrează o gamă largă de substanțe.

În primul rând, vorbim despre ceruri, care au sarcina de a hrăni lemnul și de a-l restabili la frumusețea sa originală. Aceste ceruri sunt aproape întotdeauna prezente, deoarece servesc și pentru a revigora culorile lemnului și pentru a-și reînnoi rezistența la șocuri și solicitări.

În plus, acestea sunt produse optime pentru parchetul lacuit, deoarece vă permit să ștergeți orice urmă sau zgârietură, chiar și în prezența unor daune destul de extinse și evidente.

Cei mai buni detergenți pentru curățarea parchetului integrează în formulă o anumită ceară de lustruit cu proprietăți regenerante. Avantajele sunt aceleași cu cele enumerate mai sus, dar performanța este mai bună, până la punctul în care aceste produse au, în general, un preț mai mare decât media pieței. Prin urmare, prezența cerii de lustruit vă oferă posibilitatea de a curăța parchetul și a-l lustrui în același timp, fără a utiliza un al doilea produs.

Este clar că fiecare detergent pentru parchet are caracteristici unice, care variază în funcție de deciziile producătorului. În plus față de elementele standard, cum ar fi cerurile naturale, de fapt, pot fi prezente și alte substanțe biologice, dar mai specifice, cu scopul de a optimiza curățarea parchetului.

În unele cazuri, aceste formule includ și esențe parfumate, cum ar fi lămâia sau cedrul, perfecte pentru a da un miros natural podelelor din lemn.

Tipul de produs se poate schimba, de asemenea, deoarece există nu numai detergenți lichizi, ci și tampoane.

În acest caz, scopul este de a acționa asupra anumitor zone specifice ale parchetului, care sunt mai greu de tratat cu un detergent simplu.

De fapt, tamponul vă permite să îndepărtați orice particule de murdărie sau resturi cu o eficiență ridicată și funcționează și ca agent de clătire.

De asemenea, trebuie să știți că tampoanele pot fi utilizate atât uscate, cât și în combinație cu un detergent, pentru a obține un rezultat și mai eficient pe lemn.

Înainte de a închide ghidul nostru despre cum să alegeți produsele pentru curățarea parchetului, vrem să vă oferim un alt sfat foarte important. Ar trebui să evitați întotdeauna produsele cu formulări agresive, deoarece acestea pot provoca daune foarte grave pardoselilor din lemn.

În cele din urmă, unele produse sunt vândute cu o sticlă echipată cu un pulverizator, în timp ce altele trebuie întotdeauna diluate în apă, deoarece au o formulă concentrată.

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati.
Ne puteti urmari si pe Facebook sau Instagram!

intretinere parchet lemn stratificat

Similar Posts